Spoločnosť Secop potvrdila svoj zodpovedný QHSE prístup pri výrobe svojich produktov v rámci Slovenska, Rakúska a Nemecka

13/06/17

Zlaté Moravce/Bratislava – 24. mája 2017: Certifikačná a inšpekčná organizácia BUREAU VERITAS SLOVAKIA  dokončila re-certifikačný audit integrovaného systému manažérstva v rámci skupiny Secop (Slovensko, Rakúsko, Nemecko) a  udelila certifikáty podľa medzinárodne uznávaných štandardov v oblasti manažérstva kvality (ISO 9001:2015), environmentálneho manažérstva (ISO 14001:2015) a manažérstva bezpečnosti práce (OHSAS 18001:2007).

Obrázok 1 Odovzdanie certifikátov (Simona Šilhavá, Jakub Kejval)

„Jedná sa o prvý cyklus procesu re-certifikácie, ktorú realizovala medzinárodne uznávaná certifikačná spoločnosť v oblasti TIC (testovanie, inšpekcie, certifikácie) v rámci skupiny Secop. Týmto spoločnosť Secop obhájila svoje miesto medzi poprednými výrobcami kompresorových jednotiek so zodpovedným prístupom ku kvalite, k ochrane životného prostredia a k ochrane zdravia a bezpečnosti pri práci,“ povedal generálny riaditeľ BUREAU VERITAS SLOVAKIA Jakub Kejval

„V minulom roku prijalo vedenie spoločnosti SECOP strategické rozhodnutie o zlúčení systémov kvality, životného prostredia a bezpečnosti pri práci v rámci európskych pobočiek (Slovensko, Rakúsko a Nemecko). Celý proces certifikácie bol riadený globálne oddelením kvality zo Slovenska a dohľad nad systémom kvality bude naďalej globálne zastrešovaný zo slovenského závodu.

Súčasná re-certifikácia bola našim interným potvrdením si, že aj v rámci kvality, životného prostredia a bezpečnosti pri práci ideme správnym smerom, a to na medzinárodnej úrovni. Našou stratégiou je dodávať zákazníkom produkty v najvyššej kvalite, s ohľadom a zodpovedným prístupom k životnému prostrediu a zároveň vytvárať zamestnancom našej spoločnosti vo všetkých závodoch čo najpriaznivejšie bezpečnostné podmienky pri práci. Aj vďaka týmto systémom je skupina SECOP ešte spoľahlivejším a dôveryhodnejším partnerom,“ zhodnotila global quality chairman pre SECOP Simona Šilhavá.

O spoločnosti BUREAU VERITAS SLOVAKIA spol. s r.o.

Certifikačná a inšpekčná spoločnosť BUREAU VERITAS SLOVAKIA  spol. s r.o. je súčasťou medzinárodnej skupiny Bureau Veritas, ktorá je lídrom celosvetového certifikačného trhu a poskytuje komplexné služby v oblastiach kvality, hygieny, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, životného prostredia a spoločenskej zodpovednosti. Dôveryhodnosť spoločnosti potvrdzuje tradícia a dlhoročná skúsenosť siahajúca až do roku 1828. Celosvetovo pôsobí spoločnosť Bureau Veritas v 140 krajinách, kde má sieť 1400 kancelárií a laboratórií. Viac ako 66 tisíc zamestnancov Bureau Veritas poskytuje služby viac ako 400 tisícom klientov. Na území Slovenskej republiky je Bureau Veritas zastúpená už viac ako 100 rokov a zamestnáva viac ako 100 profesionálov. Medzi hlavné služby, ktoré v Slovenskej republike poskytuje, patrí: certifikácia systému manažérstva a výrobková certifikácia, inšpekcia potravín a poľnohospodárskych komodít, testovanie a laboratórne analýzy, technické inšpekcie v priemysle, periodické kontrolné služby prevádzkovaných zariadení, služby v oblasti BOZP/OPP/OŽP, kontrolné činnosti v stavebníctve, služby v oblasti lodného priemyslu, kontrolné služby pre finančný sektor, školenie a vzdelávanie. Služby nie sú zamerané na vybrané odvetvie alebo trhové segmenty, ale sú poskytované naprieč odvetviami, bez ohľadu na rozsah alebo charakter. Pre špecifické prípady sú využívaní zahraniční audítori, inšpektori a ďalší experti.

Príklady akreditovaných certifikácií poskytovaných BUREAU VERITAS SLOVAKIA, spol. s r.o.: ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO / IEC 20000, ISO 22000,  ISO / IEC 27001, ISO 50001, energetické audity, EMAS, GH  ISO / TS 16949, HACCP, QC 080000, IRIS, ISCC, BRC, IFS, FSSC, GTP, GMP+ , SA 8000, AS9100, FSC CoC, PEFC CoC, UTZ, RSPO a ďalšie.

Pre viac informácií na www.bureauveritas.sk

Kontakt:

BUREAU VERITAS SLOVAKIA spol. s r.o.
Peter Škyrta – Senior Business Developer, EHS/IVS Division Manager
peter.skyrta@sk.bureauveritas.com

O spoločnosti Secop s.r.o.

Spoločnosť Secop je popredným svetovým výrobcom hermeticky uzavretých kompresorov pre domáce a komerčné chladiace zariadenia. Centrála sa nachádza vo Flensburgu v Nemecku; výrobné závody na Slovensku, v Rakúsku a Číne. Spoločnosť Secop sa v apríli 2017 stala súčasťou nadnárodnej korporácie Nidec Corporation, ktorá globálne zamestnáva viac ako 130 000 ľudí. Závod v Zlatých Moravciach je najväčším v rámci Secop Group s 1 300 zamestnancami a s dlhoročnu tradíciou výroby kompresorov. Od roku 2010 zlatomoravecká fabrika vyrobila viac ako  25 miliónov kusov kompresorov. Slovenský závod je od roku 2005 certifikovaný podľa noriem ISO 9 001  – manažérstvo  kvality, ISO 14 001 - manažérstvo životného prostredia a OHSAS 18 001 – manažérstvo bezpečnosti pri práci.

Pre viac informácií na www.secop.com

Secop s.r.o.
Katarína Držíková, manažér komunikácie a PR