Oxford zápisníky: Prvé produkty certifikované Bureau Veritas Certification ako Paper by Nature®

12/10/09

Neuilly-sur-Seine, Francúzsko, 23. september 2009 – Zápisníky Oxford sú prvé výrobky z papiera certifikované Paper by Nature® - jedinou celoeurópskou eko-značkou pre konvertované papierové výrobky, ako sú obálky, poznámkové bloky a diáre. Eko-značka Paper by Nature® bola vytvorená v roku 2009 asociáciou Paper by Nature, ktorá je tvorená hlavnými odvetvovými hráčmi podieľajúcimi sa na konvertovaní a výrobe produktov z papiera - MECSEA* a FEPE**  federáciami a výrobcami papiera: Stora Enso, UPM Kymmene a Arjowiggins. Cieľom je, aby sa spracovanie papiera stalo procesom šetrným k životnému prostrediu začlenením preventívnych opatrení a obmedzením vplyvu na životné prostredie. Asociácia si vybrala Bureau Veritas Certification na vykonanie auditov a vydávanie novej značky.

* MECSEA: Manufacturers of Educational and Commercial Stationery European Association (Európska asociácia výrobcov školských a kancelárskych potrieb)
**FEPE : Fédération Européenne des Producteurs d’Enveloppes (Európska federácia výrobcov obálok)

Paper by Nature®: jediná eko-značka zabezpečí, že všetky výrobné procesy pre produkty z konvertovaného papiera majú limitovaný dopad na životné prostredie.

Značka Paper by Nature® reaguje na očakávania v prevažne medzinárodnom papierenskom sektore tým, že ponúka spoločnostiam možnosť označovať svoje výrobky v 32 európskych krajinách. Dnes je Paper by Nature® jedinou eko-značkou schopnou certifikovať všetky výrobné procesy na konvertované papierenské produkty. Pre udelenie tejto eko-značky spoločnosťou Bureau Veritas Certification, musia byť organizácie v zhode s veľmi náročným súborom požiadaviek, akými sú pôvod vlákna v papieri, druh použitých farieb, nakladanie s emisiami do ovzdušia a vody, alebo likvidácia vedľajších produktov výroby.

Oxford, prvá značka označená ako Paper by Nature®

Oxford, vedúca európska značka na trhu so zápisníkmi a diármi, sa pokúsila ešte viac odlíšiť svoju značku prostredníctvom zapojenia politík šetrnejších k životnému prostrediu tým, že je prvou značkou, ktorá označuje svoje produkty Paper by Nature®. Zaviazaním sa k tomuto novému prístupu je pre Oxford cieľom, aby sa posunuli nad rámec súčasných odvetvových štandardov a svojim klientom ponúkli produkty, ktoré ešte viac rešpektujú k životné prostredie. " Paper by Nature® nám umožňuje integrovať environmentálne osvedčené postupy pri výrobe našich výrobkov, ako sú zápisníky a diáre, čo jasne demonštruje našim klientom náš celkový záväzok k ochrane životného prostredia," vysvetľuje Eric Joan, výkonný riaditeľ Hamelin Group.

Bureau Veritas Certification využíva svoje skúsenosti ako líder v lesnícko-drevárenských certifikáciách na  dodanie tejto eko-značky.

V súčasnosti je Bureau Veritas Certification jedinou organizáciou oprávnenou auditovať spoločnosti, ktoré by chceli získať eko-značku Paper by Nature®. S viac ako 30 miliónmi hektárov lesov auditovaných "lesnícko-drevárenskou" divíziou ročne, je Bureau Veritas Certification jedným z hlavných hráčov v oblasti certifikácie dreva a zaznamenala významný rast v tejto oblasti služieb v celosvetovom meradle (dvojnásobné zvýšenie počtu certifikátov vydaných od roku 2007 do 2008 v Spojených štátoch, Európe, Číne, Afrike, atď). Bureau Veritas Certification má prospech z medzinárodnej siete vysoko kvalifikovaných "lesnícko-drevárenských" odborníkov, ktorých odborné vedomosti sú nevyhnutné pre poskytovanie tejto novej eko-značky. "Audítori Bureau Veritas hovoria rovnakým jazykom ako naši technici, čo uľahčuje komunikáciu počas auditov", dodáva Eric Joan.

Pošlite e-mail
  • Armenia