HUBERT riadi kvalitu a zvyšuje výkonnosť bezpečnosti potravín vďaka kompletnej certifikačnej schéme FSSC 22000. Spoločnosť získala ako prvá na Slovensku FSSC certifikát pre výrobcov vín.

29/09/16

Bratislava, September 2016 - Nezávislá certifikačná a inšpekčná spoločnosť BUREAU VERITAS SLOVAKIA spol. s r.o.  udelila spoločnosti HUBERT J.E., spol. s r.o. certifikáty systému bezpečnosti pri výrobe potravín, ktoré sú platné pre kategóriu výrobkov „ Výroba šumivých vín, miešaných alkoholických nápojov, liehovín a nealkoholických nápojov a fľašovanie tichých vín“.

Oficiálne odovzdávanie certifikátov, zľava: Peter Škyrta (BUREAU VERITAS), Ingrid Vajcziková (HUBERT), Jakub Kejval (BUREAU VERITAS), Peter Krúpa (HUBERT)

Holandska schéma FSSC 22000 (Food Safety Scheme Certification) uznávaná organizáciou GFSI (Global Food Safety Initiative) je certifikačná schéma pre systémy bezpečnosti pri výrobe potravín, výrobe obalových materiálov pre potraviny  a pri výrobe krmív. Jedná sa o celkový systém certifikácie manažérskeho systému a je založená na riadení bezpečností potravín v súlade s normou ISO 22 000 a špecifikáciou PAS 220. Certifikácia v tejto schéme je rovnocennou s certifikáciami podľa BRC resp. IFS štandardov s tým, že ju akceptujú všetky obchodné reťazce a odberatelia, ktorí požadovali doposiaľ BRC, IFS resp. inú certifikáciu podľa regionálnej privátnej schémy.

„Naše sekty získavajú každoročne niekoľko svetovo uznávaných ocenení. To by nebolo možné bez toho, keby na prvom mieste pri ich výrobe nebola kvalita. Sme hrdí na to, že ďalej uchovávame 190-ročnú tradíciu, kvalitu a svetovo uznávanú chuť našich slovenských sektov,“ vysvetľuje Ing. Peter Krúpa, konateľ spoločnosti HUBERT J.E., spol. s r.o.

Ing. Jakub Kejval, generálny riaditeľ  BUREAU VERITAS CZECH & SLOVAKIA dodáva: „Certifikácia v schéme FSSC 22000 je veľmi výhodná pre organizácie, lebo môžu uspokojiť požiadavky všetkých zákazníkov jednou certifikáciou bez ohľadu nato z akého regiónu pochádzajú resp. súčasťou akéhokoľvek združenia sú obchodné reťazce. Štandard zaisťuje väčšiu dôveru v potraviny, nižšie zdravotné riziká, zlepšenie ochrany obchodnej značky, nižšie náklady na audity a zlepšenie riadenia dodávateľského reťazca. Zároveň sme radi, že BUREAU VERITAS sa môže podieľať ako obchodný partner pri výrobe najkvalitnejších sektov na Slovensku, ktorá má už viac ako 190 ročnú tradíciu.

O spoločnosti HUBERT J.E., spol. s r.o.

Spoločnosť HUBERT J.E., spol. s r.o. vznikla v roku 1825 ako prvá mimofrancúzska fabrika na výrobu sektov. Patrí medzi najvýznamnejších stredoeurópskych výrobcov kvalitných sektov, sýtených a tichých vín pre rôzne príležitosti. Spoločnosť ponúka široké portfólio produktov vysokej kvality a skvelej chuti, ktoré neustále inovuje a prispôsobuje požiadavkám doby a trhu.

Pre viac informácií na www.hubertsekt.sk a www.hubertonline.sk.

O spoločnosti BUREAU VERITAS SLOVAKIA spol. s r.o.

Certifikačná a inšpekčná spoločnosť BUREAU VERITAS SLOVAKIA  spol. s r.o. je súčasťou medzinárodnej skupiny Bureau Veritas, ktorá je lídrom celosvetového certifikačného trhu a poskytuje komplexné služby v oblastiach kvality, hygieny, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, životného prostredia a spoločenskej zodpovednosti. Dôveryhodnosť spoločnosti potvrdzuje tradícia a dlhoročná skúsenosť siahajúca až do roku 1828. Celosvetovo pôsobí spoločnosť Bureau Veritas v 140 krajinách, kde má sieť 1400 kancelárií a laboratórií. Viac ako 66 tisíc zamestnancov Bureau Veritas poskytuje služby viac ako 400 tisícom klientov. Na území Slovenskej republiky je Bureau Veritas zastúpená už viac ako 100 rokov a zamestnáva viac ako 100 profesionálov. Medzi hlavné služby, ktoré v Slovenskej republike poskytuje, patrí: certifikácia systému manažérstva a výrobková certifikácia, inšpekcia potravín a poľnohospodárskych komodít, testovanie a laboratórne analýzy, technické inšpekcie v priemysle, periodické kontrolné služby prevádzkovaných zariadení, služby v oblasti BOZP/OPP/OŽP, kontrolné činnosti v stavebníctve, služby v oblasti lodného priemyslu, kontrolné služby pre finančný sektor, školenie a vzdelávanie. Služby nie sú zamerané na vybrané odvetvie alebo trhové segmenty, ale sú poskytované naprieč odvetviami, bez ohľadu na rozsah alebo charakter. Pre špecifické prípady sú využívaní zahraniční audítori, inšpektori a ďalší experti.

Príklady akreditovaných certifikácií poskytovaných BUREAU VERITAS SLOVAKIA, spol. s r.o.: ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO / IEC 20000, ISO 22000,  ISO / IEC 27001, ISO 50001, energetické audity, EMAS, GHG, ISO / TS 16949, HACCP, QC 080000, IRIS, ISCC, BRC, IFS, FSSC, GTP, GMP+ , SA 8000, AS9100, FSC CoC, PEFC CoC, UTZ, RSPO a ďalšie.

Pre viac informácií na www.bureauveritas.sk

Kontakt:

BUREAU VERITAS SLOVAKIA spol. s r.o.
Peter Škyrta - Senior Business Developer
peter.skyrta@sk.bureauveritas.com

HUBERT J.E., spol. s r.o.
Miloslav Popovič, HUBERT J.E. Sereď
Marketing manager