BUREAU VERITAS podporuje lokálne projekty, Vrchársku korunu Trenčianska organizoval a moderoval RadoslavTilandy, obchodný riaditeľ Bureau Veritas Slovakia

28/11/16

Bratislava,  28.11. 2016 - Nezávislá certifikačná a inšpekčná spoločnosť BUREAU VERITAS SLOVAKIA spol. s r.o. podporila prvý ročník cyklisticko-turistického projektu Vrchárska koruna Trenčianska. Vrchárska koruna Trenčianska je projekt, ktorého cieľom je propagácia cyklistických a turistických krás Trenčianskeho kraja.

„Podpora lokálnych projektov, zameraných na poznanie a ochranu prirody je v priamom suladu s poslaniem našej  spoločnosťi. Zároveň týmto chceme vytvárať ďalší priestor pre partnerstvá s neziskovými organizáciami,“ hovorí pan Radoslav Tilandy, obchodný riaditeľ

Projektu sa zúčastnilo viac ako 150 účastníkov, z toho 134 cyklistov a 18 turistov a bežcov. Účastníkov čakalo zdolanie 20 vrcholov v Trenčianskom kraji v termíne od 10. apríla 2016 do 1. novembra 2016.

Vrchárska koruna Trenčianska sa začala cyklovým zjazdom od Úradu TSK na vrch Malý Jelenec 10. apríla 2016. Inšpiráciou pre projekt Vrchárskej koruny Trenčianskej bol podobný projekt, ktorý sa ujal v susednej Českej republike. Vrchárska koruna Valašska zahájila tento rok už svoj štvrtý ročník. S nápadom zorganizovať niečo podobné aj v Trenčianskom kraji, ktorý je známy početnými možnosťami cyklistického vyžitia, prišla trojica fanúšikov cyklistiky Radoslav Tilandy, Michal Barták a Pavol Babica.

Napriek tomu, že nikto neplatil štartovné, ocenení boli všetci účastníci VKT. „Účastníci sa museli odfotiť, urobiť selfie, po slovensky svojku s vrcholom, resp. s hradom a keď ich mali 20, tak ich dali na našu webovú stránku a na základe toho sme videli, že to prešli,“ uviedol pan Radoslav Tilandy k podmienkam súťaže.

Prvého ročníka VKT sa zúčastnil aj najlepší ultrabiker na svete, amatér Sváťa Božák, ktorý všetkých 20 vrcholov VKT prešiel za 40 hodín. „Bola to veľmi náročná trasa oproti Vrchárskej korune Valašska, čo je určite krajinou, ktorá tu je. Najväčší zážitok pre mňa bol, keď som stúpal na Baske a počul som dosť výrazné zvuky medveďov, takže to bola motivácia vyjsť na vrchol, dlho sa tam nezdržovať a pokračovať ďalej,“ uviedol.

Cela tlačová správa:

Pre viac informácií na http://vkt-bike.sk/

O spoločnosti BUREAU VERITAS SLOVAKIA spol. s r.o.

Certifikačná a inšpekčná spoločnosť BUREAU VERITAS SLOVAKIA  spol. s r.o. je súčasťou medzinárodnej skupiny Bureau Veritas, ktorá je lídrom celosvetového certifikačného trhu a poskytuje komplexné služby v oblastiach kvality, hygieny, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, životného prostredia a spoločenskej zodpovednosti. Dôveryhodnosť spoločnosti potvrdzuje tradícia a dlhoročná skúsenosť siahajúca až do roku 1828. Celosvetovo pôsobí spoločnosť Bureau Veritas v 140 krajinách, kde má sieť 1400 kancelárií a laboratórií. Viac ako 66 tisíc zamestnancov Bureau Veritas poskytuje služby viac ako 400 tisícom klientov. Na území Slovenskej republiky je Bureau Veritas zastúpená už viac ako 100 rokov a zamestnáva viac ako 100 profesionálov. Medzi hlavné služby, ktoré v Slovenskej republike poskytuje, patrí: certifikácia systému manažérstva a výrobková certifikácia, inšpekcia potravín a poľnohospodárskych komodít, testovanie a laboratórne analýzy, technické inšpekcie v priemysle, periodické kontrolné služby prevádzkovaných zariadení, služby v oblasti BOZP/OPP/OŽP, kontrolné činnosti v stavebníctve, služby v oblasti lodného priemyslu, kontrolné služby pre finančný sektor, školenie a vzdelávanie. Služby nie sú zamerané na vybrané odvetvie alebo trhové segmenty, ale sú poskytované naprieč odvetviami, bez ohľadu na rozsah alebo charakter. Pre špecifické prípady sú využívaní zahraniční audítori, inšpektori a ďalší experti.

Príklady akreditovaných certifikácií poskytovaných BUREAU VERITAS SLOVAKIA, spol. s r.o.: ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, ISO / IEC 20000, ISO 22000,  ISO / IEC 27001, ISO 50001, energetické audity, EMAS, GHG, ISO / TS 16949, HACCP, QC 080000, IRIS, ISCC, BRC, IFS, FSSC, GTP, GMP+ , SA 8000, AS9100, PEFC CoC, UTZ, RSPO a ďalšie.

Pre viac informácií na www.bureauveritas.sk

Kontakt:

BUREAU VERITAS SLOVAKIA spol. s r.o.
Radoslav Tilandy - obchodný riaditeľ
radoslav.tilandy@sk.bureauveritas.com